REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí jazyk s křenovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vynikající lahůdka již našich babiček a dědečků. Z podjazyčí si pak ze zbylého vývaru můžeme uvaříme i chutnou polévku.


Ingredience:
1 ks (1000 g -1500 g)hovězí jazyk
1 kskousek celeru
1 kspetržel
1 ksmrkev
1 ksbobkový list
4 kskuličky nového koření
4 kskuličky celého pepře
voda
sůl
Na křenovou omáčku:
0,5 lvývaru z jazyku
2 dlsmetany na vaření
2 lžícestrouhaného křenu
citronová šťáva
hladká mouka
máslo
pepř
sůl

Postup:
  1. Omytý jazyk zalijeme vodou, přidáme sůl, bobkový list, celý pepř, kuličky nového koření, vaříme na mírném ohni 2-2,5 hodiny, tak 20 minut před koncem přidáme kořenovou zeleninu
  2. Uvařený jazyk vyjmeme, vložíme do studené vody, ochladíme, sloupneme bílý povlak a odřízneme podjazyčí, oloupaný jazyk zatím vložíme do teplého vývaru
  3. Kořenovou zeleninu a podjazyčí nakrájíme na kostičky, připravíme na polévku, kterou připravíme ze zbylého vývaru
  4. Na másle necháme zesklovatět cibuli, zaprášíme hladkou moukou, zalijeme vývarem z jazyku, vaříme na mírném ohni, až se cibule začne rozvařovat 15-20 minut
  5. Přilijeme smetanu, přidáme jemně strouhaný křen, dochutíme, citronovou šťávou, pepřem, solí
  6. Vyjmeme jazyk z teplého vývaru, nakrájíme na kolečka, položíme na talíře, podlijeme křenovou omáčkou a podáváme s bramborovým nebo houskovým knedlíkem.
Doporučení:

Omáčku můžeme i na jemno rozmixovat ponorným mixérem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Bylinky, nepostradatelná součást kuchyně!

Dokážou proměnit i obyčejný pokrm v gurmánskou specialitu, dochutí a ovoní každý recept a navíc díky nim můžete snížit množství použité soli. Jak můžete bylinky pěstovat, aby byly vždy čerstvé, anebo skladovat, abyste uchovali jejich vůni i chuť? Prozradíme vám spoustu užitečných rad a k tomu ještě přidáme skvělé bylinkové recepty…

číst dále ...

Svěží recepty, které uspokojí vaše letní chutě

Ryby, brambory, zelenina, ovoce. To jsou základní suroviny našich nápaditých srpnových receptů. Můžete si z nich sestavit příjemné letní menu, protože nabízíme nejen hlavní chody, ale také jídla hodící se coby předkrmy. A samozřejmě nesmí chybět ani dezerty, tentokrát v podobě osvěžujících nanuků plných ovoce. Nachystejte si potřebné kvalitní ingredience, ideálně se značkami kvality (jako je např. Klasa nebo Regionální potravina), abyste si na všem pořádně pochutnali a také dodali tělu dostatek živin. A můžeme začít.

číst dále ...

Melounová kuchařka – výběr 18 TOP receptů z melounu

Sezóna melounů nám každý rok umožní připravit některé skvělé recepty právě ze sladké dužiny jak vodního melounu, tak i z dalších druhů této sladké pochutiny. Vybrali jsme pro vás z databáze naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz naše nejlepší vyzkoušené recepty právě na sladké melouny.

číst dále ...

Kouzlete s ovocem, oslaďte si život pečeným čajem

Skvěle chutná a potěší i jako pěkný dárek. Řeč je o pečeném čaji, který vás v chladných dnech zahřeje a v létě osvěží. Rybíz, jablka, hrušky, maliny i další lesní plody. Ingrediencím se meze nekladou, vždy záleží na vaší chuťové preferenci. Příprava je jednoduchá a výsledek originální. Pamatujte jen, že ten nejlepší vyrobíte výhradně z kvalitních surovin.

číst dále ...

Rajčata, nejoblíbenější zelenina Čechů

Rostou skoro všude a milují je po celém světě. U nás se ale rajčata začala konzumovat až od 19. století, a navíc byla zpočátku považována za jedovatá. To už je ale dávno zapomenuto. Dnes už víme, že obsahují plno vitaminů, antioxidantů a minerálů. Proto není divu, že jich ročně v průměru spotřebujeme až 12 kg. Jelikož jsou rajčata tak populární, vyzpovídala Akademie kvality Alici Kouřilovou, vedoucí kanceláře Zelinářské unie Čech a Moravy.

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy