REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Chlebová omáčka s hovězím masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povařený kus předního hovězího masa nebo oháňky, servírovaný nakrájený na plátky s omáčkou z orestovaných chlebových kůrek a dalších ingrediencí.


Ingredience:
500 gpředního hovězího masa nebo 1 kg oháňky
150 gchlebových kůrek
3 kshřebíčky
2 ksvětší stroužky česneku
1 kskostka masoxu
1 kscibule
1/2 ksbobkového listu
1 lžícesádla
petrželka
majoránka
pepř
voda
sůl

Postup:

1. Hovězí maso opereme a vložíme do mírně osolené vody, přidáme půlku cibule i se slupkou, snítky zelené petrželky a vaříme doměkka
2. Do hrnce dáme lžíci sádla a na něm dočervena opečeme chlebové kůrky, přidáme lžíci jemně rozkrájené cibule, hřebíčky, bobkový list, pepř a ještě chvíli restujeme
3. Opečené kůrky zalijeme vývarem z masa a necháme je rozvařit
4. Maso naporcujeme, vložíme do hrnce na polévku a v podlouhlém cedníku propasírujeme omáčku z rozvařených kůrek přímo na maso
5. Přidáme kostku masoxu, prolisovaný česnek, ještě krátce povaříme, omáčku nezapomeneme zamíchat, aby se odspodu nepřipálila
6. Nakonec ji zasypeme majoránkou, případně přisolíme, zamícháme a už nevaříme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy