REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houstičky s mákem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Domácí kousky připravené z kynutého těsta. Nakonec potřené rozšlehaným vajíčkem a sypané celým mákem.


Ingredience:
500 ghladké mouky
42 gčerstvého droždí
250 mlmléka
150 mloleje
vejce na potření
mák na posyp
cukr
sůl

Postup:

1. Kvasnice smícháme s dvěma lžičkami vlažného mléka, cukrem, a posypeme lžičkou mouky
2. Když vykynou, promícháme je s moukou, kterou jsme smíchali se solí, zbylým vlažným mlékem a olejem
3. Vypracované těsto přikryjeme utěrkou a necháme v míse kynout 60-90 minut na teplém místě
4. Pak na pomoučeném vále tvarujeme houstičky a necháme je na plechu vyloženém pečicím papírem ještě 20 minut dokynout
5. Nakonec je potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem
6. Pečeme při 200 °C asi 15-20 minut.

Doporučení:

Suroviny by měly před zpracováním mít pokojovou teplotu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy