REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbový závitek s jemnou smetanovo-houbovou omáčkou a restovanými hříbky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky hovězího obložené anglickou slaninou a žampióny, svinuté do závitků, zajištěné nití nebo párátky, nejprve zprudka ze všech stran opečené, pak podlité vývarem podušené doměkka, servírované s omáčkou připravenou z vývaru ve kterém se dusilo maso.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
2 ksvětší hovězí plátky
2 ksvětší cibule
3 ksžampiony
100 gslaniny
domácí houbové koření (sušené houby, bobkový list a nové koření)
nakládané nebo mražené, pokud nejsou čerstvé, hříbky
smetana
vývar
pepř
sůl

Postup:

1. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a poklademe plátky slaniny
2. Žampiony nakrájíme na plátky a položíme na slaninu, závitek svineme a upevníme nití nebo párátky
3. Cibulku osmahneme dozlatova, přidáme závitky a ty orestujeme zprudka ze všech stran, pak je podlijeme vývarem a dusíme, až bude maso měkké
4. Měkké závitky zalijeme vývarem, přidáme 3 vrchovaté lžíce houbového koření, provaříme a zahustíme
5. Nakonec přilijeme smetanu, necháme krátce probublat a vypneme
6. Zvlášť si na kousku másla orestujeme hříbky, které pak podáváme na talíři spolu se závitky a omáčkou.

Doporučení:

Pokud se divíte, proč a nač houbové koření, tak proto, že je to speciálně pro ty, co nemusí kusy hub. Hříbky se můžou a nemusí dávat na talíř. Tak to vyhovuje především mým dětem.

Poznámka:

Recept ze stránky: Vaření a pečení s láskou – autorka receptu i fotografie: Tereza Buranská

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

Kolikrát za týden doma vlastně vaříme?

Jak často Češi doma vaří nějakou tu dobrotu? Vaříme doma každý den, nebo jen občas? Nebo snad doma uvařit nějaký ten dobrý oběd nebo večeři, na to již my Češi nemáme vůbec čas?

číst dále ...

Nové zeleninové omáčky od Araxu nejen na grilování!

Rýži, těstoviny, luštěniny, obiloviny, kuskus, ale také vločky a různé přílohové nebo polévkové směsi můžete v Česku zakoupit pod značkou ARAX. Ta si přízeň svých zákazníků získává již od roku 1997. Široký sortiment výrobků můžete zakoupit v každém supermarketu Kaufland, Globus, Penny Market, Norma, Billa, ale také v mnoha maloobchodních sítích (ROSA Market, Kubík, Brněnka, JIP…) po celé České republice.

číst dále ...

6 důvodů, proč do svého jídelníčku zařadit luštěniny

Vyvážený jídelníček není klišé. Luštěniny tvoří důležitou složku potravy, která vás zasytí a zároveň její formou přijmete pro tělo důležité živiny. Důvodů, proč byste se při dalším pátrání kuchařkou měli zaměřit na luštěninovou sekci, je celá řada. Podívejte se s námi na ně a přesvědčte se, že luštěniny jsou z mnoha důvodů perfektní surovinou.

číst dále ...

10 tipů, jak si vybrat kvalitní a zdraví prospěšný olivový olej

Olivovníky a olivy se pěstují a kultivují již několik tisíciletí. Olivový olej je jedním ze základních kamenů středomořské kuchyně. Má velmi pozitivní vliv na zdraví člověka a také díky němu se obyvatelé Středomoří dožívají vyššího věku a trápí je méně nejen kardiovaskulárních nemocí. Velmi ale záleží na kvalitě oleje.

číst dále ...

BistRAWveg: Lze vydržet bez jídla a třeba tak nastartovat podnikání? Stanislav Petříček je toho důkazem

Velkou část svého života byl Stanislav Petříček vysoce postaveným manažerem s racionálním uvažováním. Sám o sobě říká, že nebyl zvyklý naslouchat druhým, ale ani sám sobě. S postupem věku si však začal klást otázky, hledal svou cestu a přehodnocoval svůj dosavadní životní styl, až vznikl i český koncept zaměřený na raw stravování.

číst dále ...

Festival gastronomie a nápojů OLIMA přivítá kuchařské osobnosti

Festival OLIMA je již neodmyslitelnou součástí podzimní výstavy Flora Olomouc – Hortikomplex 2020. Tradiční zahradnická a květinová výstava láká také na festival jídla a pití. Ten bude letos hostit slavné kuchařské osobnosti z celé ČR. Flora Olomouc – Hortikomplex, festival OLIMA a Zahradnické trhy se uskuteční 1. – 4. října 2020 na Výstavišti Flora Olomouc.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy