REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbový závitek s jemnou smetanovo-houbovou omáčkou a restovanými hříbky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky hovězího obložené anglickou slaninou a žampióny, svinuté do závitků, zajištěné nití nebo párátky, nejprve zprudka ze všech stran opečené, pak podlité vývarem podušené doměkka, servírované s omáčkou připravenou z vývaru ve kterém se dusilo maso.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
2 ksvětší hovězí plátky
2 ksvětší cibule
3 ksžampiony
100 gslaniny
domácí houbové koření (sušené houby, bobkový list a nové koření)
nakládané nebo mražené, pokud nejsou čerstvé, hříbky
smetana
vývar
pepř
sůl

Postup:

1. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a poklademe plátky slaniny
2. Žampiony nakrájíme na plátky a položíme na slaninu, závitek svineme a upevníme nití nebo párátky
3. Cibulku osmahneme dozlatova, přidáme závitky a ty orestujeme zprudka ze všech stran, pak je podlijeme vývarem a dusíme, až bude maso měkké
4. Měkké závitky zalijeme vývarem, přidáme 3 vrchovaté lžíce houbového koření, provaříme a zahustíme
5. Nakonec přilijeme smetanu, necháme krátce probublat a vypneme
6. Zvlášť si na kousku másla orestujeme hříbky, které pak podáváme na talíři spolu se závitky a omáčkou.

Doporučení:

Pokud se divíte, proč a nač houbové koření, tak proto, že je to speciálně pro ty, co nemusí kusy hub. Hříbky se můžou a nemusí dávat na talíř. Tak to vyhovuje především mým dětem.

Poznámka:

Recept ze stránky: Vaření a pečení s láskou – autorka receptu i fotografie: Tereza Buranská

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy