Plátky hovězího obložené anglickou slaninou a žampióny, svinuté do závitků, zajištěné nití nebo párátky, nejprve zprudka ze všech stran opečené, pak podlité vývarem podušené doměkka, servírované s omáčkou připravenou z vývaru ve kterém se dusilo maso.
Ingredience:
Rozpis na 2 porce: | |
2 ks | větší hovězí plátky |
2 ks | větší cibule |
3 ks | žampiony |
100 g | slaniny |
domácí houbové koření (sušené houby, bobkový list a nové koření) | |
nakládané nebo mražené, pokud nejsou čerstvé, hříbky | |
smetana | |
vývar | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a poklademe plátky slaniny
2. Žampiony nakrájíme na plátky a položíme na slaninu, závitek svineme a upevníme nití nebo párátky
3. Cibulku osmahneme dozlatova, přidáme závitky a ty orestujeme zprudka ze všech stran, pak je podlijeme vývarem a dusíme, až bude maso měkké
4. Měkké závitky zalijeme vývarem, přidáme 3 vrchovaté lžíce houbového koření, provaříme a zahustíme
5. Nakonec přilijeme smetanu, necháme krátce probublat a vypneme
6. Zvlášť si na kousku másla orestujeme hříbky, které pak podáváme na talíři spolu se závitky a omáčkou.
Pokud se divíte, proč a nač houbové koření, tak proto, že je to speciálně pro ty, co nemusí kusy hub. Hříbky se můžou a nemusí dávat na talíř. Tak to vyhovuje především mým dětem.
Poznámka:Recept ze stránky: Vaření a pečení s láskou – autorka receptu i fotografie: Tereza Buranská