REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hašé z mletého hovězího masa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pomleté hovězí maso opečené a potom podušené spolu s cibulí, bylinkami a česnekem, dochucené worcesterskou omáčkou a pepřem.


Ingredience:
500 gmletého hovězího masa
1-2 ksstroužky česneku
1 ksstředně velké cibule
5-6 lžicworcesterské omáčky
1 lžícepepřového koření (několik druhů pepřů)
chilli koření
olej
sůl

Postup:

1. Mleté hovězí dáme na rozpálenou pánev s olejem, maso zprudka opečeme, co nejvíce oddělíme od sebe jednotlivé kousky masa a to nejlépe pomocí vařečky
2. Pomleté maso na pánvi osolíme a okořeníme pepřovým kořením
3. Teplotu zdroje snížíme a maso necháme dusit, po 10 minutách k němu přimícháme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek
4. Po dalších 5 minutách maso vydatně zakápneme worcesterskou omáčkou, dáme asi 5-6 lžic, dochutíme chilli kořením a nasekanými bylinkami, vše dodusíme, až se voda z pánve úplně odpaří a maso pěkně zhnědne.

Doporučení:

Mleté maso v žádném případě nepodléváme, vodou se v tomto případě myslí voda obsažená v surovinách. Jako přílohu podáváme například brambory vařené v mikrovlnné troubě, a pak grilované.

Poznámka:

Nebojte se toho worcestru, po odpaření dodá masu neuvěřitelnou chuť!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy