Pomleté hovězí maso opečené a potom podušené spolu s cibulí, bylinkami a česnekem, dochucené worcesterskou omáčkou a pepřem.
Ingredience:
500 g | mletého hovězího masa |
1-2 ks | stroužky česneku |
1 ks | středně velké cibule |
5-6 lžic | worcesterské omáčky |
1 lžíce | pepřového koření (několik druhů pepřů) |
čerstvé bylinky (petrželka, majoránka...) | |
chilli koření | |
olej | |
sůl |
Postup:
- Mleté hovězí dáme na rozpálenou pánev s olejem, maso zprudka opečeme, co nejvíce oddělíme od sebe jednotlivé kousky masa a to nejlépe pomocí vařečky.
- Pomleté maso na pánvi osolíme a okořeníme pepřovým kořením.
- Teplotu zdroje snížíme a maso necháme dusit, po 10 minutách k němu přimícháme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
- Po dalších 5 minutách maso vydatně zakápneme worcesterskou omáčkou, dáme asi 5-6 lžic, dochutíme chilli kořením a nasekanými bylinkami, vše dodusíme, až se voda z pánve úplně odpaří a maso pěkně zhnědne.
Mleté maso v žádném případě nepodléváme, vodou se v tomto případě myslí voda obsažená v surovinách. Jako přílohu podáváme například brambory vařené v mikrovlnné troubě, a pak grilované.
Poznámka:Nebojte se toho worcestru, po odpaření dodá masu neuvěřitelnou chuť!
Hanácký guláš
Houbový závitek s jemnou smetanovo-houbovou omáčkou a restovanými hříbky