REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbový bramborový salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z nakrájených uvařených brambor, podušených hub a vařených vajíček.


Ingredience:
Rozpočet pro 4 osoby:
400 gbrambor
250 gčerstvých hub
3 ksvajíček
1/2 lžičkymletého kmínu
1 lžíceoleje
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Brambory uvaříme ve slupce do měkka, scedíme je, ještě horké oloupeme, necháme vychladnout a pak nakrájíme na kostičky
2. Vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme nadrobno
3. Houby dobře očistíme, nakrájíme na plátky, mírně osolíme, okmínujeme, zalijeme trochou vody a dusíme na mírném plameni doměkka
4. Scedíme je, vývar odložíme stranou a necháme vychladnout
5. Do mísy dáme nakrájené brambory, vajíčka, vychladlé houby, část vývaru z hub, přidáme olej a podle potřeby dochutíme solí a mletým pepřem
6. Vše zlehka promícháme a necháme 2 hodiny rozležet v chladu

Doporučení:

Podáváme jako samostatné jídlo, ale i jako přílohu ke smaženému masu.

Poznámka:

Na saláty jsou vhodné lojové (masité) brambory, které se nerozvařují.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy