REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hořčicová omáčka s libovolnými kousky masa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na cibulce, hořčici a nastrouhané zelenině podlité vodou podušené libovolné kousky nejlépe minutkového masa, omáčka nakonec dochucená smetanou.


Ingredience:
3-4 kskuřecí, krůtí stehennní řízky, nebo i vepřové nejlépe minutkové maso ...
1 ksvelké cibule
1 ksvelké mrkve
1/4 ksceleru
3 lžíceplnotučné hořčice
200 mlsmetany
tymián, saturejka, nové koření, jalovec ...
voda
sůl

Postup:

1. Cibuli zesklovatíme na oleji, zarestujeme 3 lžíce hořčice
2. Přidáme nakrájené maso na větší kousky a zeleninu na kostičky nebo nastrouhanou, osolíme, dáme bylinky a koření, podlijeme a dusíme doměkka
3. Měkké maso vyjmeme, omáčku propasírujeme a přilijeme smetanu, dochutíme podle chuti ještě hořčicí, solí nebo špetkou cukru, jak kdo rád a zahustíme buď jíškou nebo rozkvedlanou moukou ve smetaně
4. Maso vrátíme zpět do omáčky, už jen prohřejeme a můžeme podávat, například s houskovým knedlíkem.

Doporučení:

Pokud použijeme jiné maso než maso na minutky, doba přípravy pokrmu se nám protáhne o dobu potřebnou ke změknutí masa.

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy