REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hořčice

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant na přípravu chutné domácí hořčice.


Ingredience:
1 kghořčičného semínka
250 gsoli
1 lžičkasušené šalvěje
1 lžičkatymiánu
1 lžícesušené pažitky
2 lžičkysaturejky
špetka zázvoru
ocet

Postup:

1. Koření rozemeleme na prášek a smícháme se solí (sůl musí být dokonale suchá, je dobré ji přesušit v troubě)
2. Hořčičné semínko roztlučeme nebo rozemeleme na prášek (například v mlýnku na kávu)
3. Rozemleté hořčičné semínko smísíme s kořením a solí a uchováme v dobře uzavřené sklenici
4. Při přípravě hořčice přelijeme potřebné množství prášku vařícím octem a dobře rozmícháme, aby se neutvořily žmolky. (Ocet přilíváme pozvolna, za stálého míchání až do zhoustnutí.)

Doporučení:

Do hořčice můžeme přidat podle chuti i jiné druhy koření.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy