REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Holandská omáčka II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Velmi populární omáčka servírovaná většinou teplá, k masům, rybě apod. Vývar, který se při přípravě této omáčky používá jako jedna surovin, se volí podle základní suroviny, ke které chceme omáčku podávat – k rybám vývar rybí, k masu vývar z kostí či masa, ke květáku vývar právě z květáku …


Ingredience:
50 gmásla
3 ksvaječné žloutky
18 clvývaru z ryb, zeleniny či masa a kostí + koření, cibule, vody a soli
1 lžícecitronové šťávy
sůl

Postup:

1. Žloutky rozšleháme ve vývaru, osolíme, nádobu vložíme do většího hrnce s horkou vodou a za stálého šlehání metličkou vývar zahříváme, nesmí se ovšem vařit, proto také ta vodní lázeň!
2. Hustou omáčku z vodní lázně vyjmeme, po částech vešleháme povolené (změklé) máslo a po kapkách také citronovou šťávu
3. Omáčku ihned, teplou, podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy