REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hlávkový salát s ořechy a sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Natrhané listy hlávkového salátu přelité zálivkou, ozdobené opraženými vlašskými ořechy a modrým sýrem.


Ingredience:
1 kshlávkového salátu nebo jiného velkolistého salátu
15 ksvlašských ořechů
50 mlořechového oleje
50 gmodrého sýra
Na zálivku:
150 mlořechového oleje
50 mljavorového sirupu
50 gdijonské hořčice
50 gtekutého medu
šťáva z 1 ks citrónu

Postup:

1. Všechny ingredience na zálivku dáme do mixéru a vše chvíli mixujeme
2. Na pánvi rozpálíme ořechový olej, na kterém opražíme půlky vlašských ořechů, asi po 2 minutách pánev sundáme ze zdroje tepla a necháme vychladnout
3. Oprané listy salátu natrháme na menší kousky, listy poklademe na misky nebo dezertní talířky, polijeme zálivkou a ozdobíme ořechy a na kostičky nakrájeným modrým sýrem.

Doporučení:

Tento salát je vhodný jako předkrm, svačinka nebo mezichod spolu s čerstvým bílým pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy