Natrhané listy hlávkového salátu přelité zálivkou, ozdobené opraženými vlašskými ořechy a modrým sýrem.
Ingredience:
1 ks | hlávkového salátu nebo jiného velkolistého salátu |
15 ks | vlašských ořechů |
50 ml | ořechového oleje |
50 g | modrého sýra |
Na zálivku: | |
150 ml | ořechového oleje |
50 ml | javorového sirupu |
50 g | dijonské hořčice |
50 g | tekutého medu |
šťáva z 1 ks citrónu |
Postup:
1. Všechny ingredience na zálivku dáme do mixéru a vše chvíli mixujeme
2. Na pánvi rozpálíme ořechový olej, na kterém opražíme půlky vlašských ořechů, asi po 2 minutách pánev sundáme ze zdroje tepla a necháme vychladnout
3. Oprané listy salátu natrháme na menší kousky, listy poklademe na misky nebo dezertní talířky, polijeme zálivkou a ozdobíme ořechy a na kostičky nakrájeným modrým sýrem.
Tento salát je vhodný jako předkrm, svačinka nebo mezichod spolu s čerstvým bílým pečivem.