REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Francouzský zeleninový salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z dopředu uvařených brambor, vařené mrkve, vařených fazolových lusků, majonézy a dalších ingrediencí připravený chutný přílohový salát.


Ingredience:
300 gmajonézy (light)
250 gvařených brambor
100 gsladkokyselých okurek
80 gvařeného hrášku
80 gvařené mrkve
80 gjablek
60 gvařených fazolových lusků
trochu octa nebo citronové šťávy
několik kapek worcesterské omáčky
bílý pepř
sůl

Postup:

1. Dopředu uvařené brambory, mrkev a fazolové lusky nakrájíme na kostičky a vložíme je do mísy
2. Přidáme pokrájené, jadřinců zbavené jablko
3. Okurky také nakrájíme na stejnoměrné kostičky, lehce je v dlaních vymačkáme a spolu s hráškem je přidáme ke směsi v míse
4. Zeleninu osolíme, okořeníme bílým pepřem, okyselíme octem nebo citrónovou šťávou a pokapeme worcesterskou omáčkou
5. Nakonec do ochuceného salátu lehce vmícháme majonézu.

Poznámka:

Místo zeleniny uvařené ve slané vodě můžeme použít zeleninu konzervovanou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy