REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Francouzský karotkový salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Karotka nakrájená na kolečka, povařená spolu s česnekem v mírně osolené vodě, servírovaná jako salát přelitá domácím dresinkem.


Ingredience:
500 gmladé karotky
4 ksstroužky česneku
voda
sůl
Na zálivku:
3 lžícesladké smetany
1 lžícefrancouzské hořčice
1 lžícenasekané petrželky
1 dlbílého vína
pepř
sůl

Postup:

1. Karotku oškrábeme, nakrájíme na kolečka, stejně tak rozkrájíme oloupaný česnek, mírně osolíme, zalijeme vodou a dáme vařit
2. Uvařenou měkkou karotku s česnekem slijeme, propláchneme a necháme důkladně okapat, dáme do salátové mísy
3. Z uvedených ingrediencí na zálivku připravíme zálivku, tou přelijeme karotku s česnekem, promícháme a necháme vychladit
4. Vychlazený salát podáváme s bagetou nebo jiným pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy