Karotka nakrájená na kolečka, povařená spolu s česnekem v mírně osolené vodě, servírovaná jako salát přelitá domácím dresinkem.
Ingredience:
500 g | mladé karotky |
4 ks | stroužky česneku |
voda | |
sůl | |
Na zálivku: | |
3 lžíce | sladké smetany |
1 lžíce | francouzské hořčice |
1 lžíce | nasekané petrželky |
1 dl | bílého vína |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Karotku oškrábeme, nakrájíme na kolečka, stejně tak rozkrájíme oloupaný česnek, mírně osolíme, zalijeme vodou a dáme vařit
2. Uvařenou měkkou karotku s česnekem slijeme, propláchneme a necháme důkladně okapat, dáme do salátové mísy
3. Z uvedených ingrediencí na zálivku připravíme zálivku, tou přelijeme karotku s česnekem, promícháme a necháme vychladit
4. Vychlazený salát podáváme s bagetou nebo jiným pečivem.