Salát připravený z nakrájených listů hlávkového salátu, kedlubny a pomeranče, ochucený zálivkou z vody, oleje, octa, cukru a soli.
Ingredience:
1 ks | hlávkového salátu |
1 ks | pomeranče |
1 ks | kedlubnu |
3 lžíce | vody |
2 lžíce | oleje |
ocet | |
cukr | |
sůl |
Postup:
1. Hlávkový salát si rozebereme na listy, opláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat, poté nakrájíme na proužky
2. Pak si nakrájíme oloupaný pomeranč a kedluben, pomeranč na malé kousky, kedluben na nudličky
3. Z vody, oleje, cukru, octu a soli si připravíme zálivku dle vlastní chuti
4. Do misky si vložíme nakrájený hlávkový salát, kedluben, pomeranč a zalijeme zálivkou, vše důkladně promícháme
5. Hotový salát necháme odležet v chladu, poté servírujeme.