Regionální pokrm připravený z den předem uvařených brambor a dalších ingrediencí.
Ingredience:
250 g | den předem vařených brambor |
100 g | másla |
50 g | klobásy |
50 g | slaniny |
1,5 dl | mléka |
8 ks | žloutků |
2 ks | žemle |
muškátový květ | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Máslo utřeme se žloutky
2. Přidáme nastrouhané nebo na masovém strojku umleté brambory, v mléce rozmočené a vymačkané žemle, muškátový květ a sůl
3. Z těsta vyválíme podlouhlý knedlík, zabalíme jej do utěrky a vaříme v osolené vodě 30 až 35 minut
4. Uvařený knedlík vyndáme, nakrájíme na kolečka, posypeme směsí rozškvařené a na kostičky nakrájené nebo umleté slaniny a klobásy.