REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hlaváč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Regionální pokrm připravený z den předem uvařených brambor a dalších ingrediencí.


Ingredience:
250 gden předem vařených brambor
100 gmásla
50 gklobásy
50 gslaniny
1,5 dlmléka
8 ksžloutků
2 ksžemle
muškátový květ
voda
sůl

Postup:

1. Máslo utřeme se žloutky
2. Přidáme nastrouhané nebo na masovém strojku umleté brambory, v mléce rozmočené a vymačkané žemle, muškátový květ a sůl
3. Z těsta vyválíme podlouhlý knedlík, zabalíme jej do utěrky a vaříme v osolené vodě 30 až 35 minut
4. Uvařený knedlík vyndáme, nakrájíme na kolečka, posypeme směsí rozškvařené a na kostičky nakrájené nebo umleté slaniny a klobásy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy