REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Házenky II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Starý krajový recept z Vysočiny. Bramborové placičky, které se nejdříve opečou a pak povaří. Výborné jsou se zelím.


Ingredience:
1 kgvařených brambor
2 ksvajec
polohrubá mouka
kysané zelí
škvarky
sádlo
sůl

Postup:

1. Uvařené, vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme
2. Přidáme vejce, sůl, mouku a vypracuje tužší bramborové těsto
3. Z těsta vytvarujeme placičky asi 2 cm, které opečeme na suchu na pánvi z obou stran
4. Opečené placičky na sucho vhazujeme do vařící vody a povaříme 10 minut
5. Uvařené házenky vyjmeme drátěnou naběračkou a přendáme na talíře
6. Omastíme sádlem, posypeme nasekanými nebo namletými škvarky a podáváme s kysaným zelím.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy