Na pánvičce opečené bramborové placičky, povařené ve vodě, podávané omaštěné sádlem spolu se škvarky a dušeným zelím.
Ingredience:
500 g | brambor |
1-2 ks | vejce |
6 lžic | hrubé mouky |
Na přílohu: | |
dušené červené zelí | |
sádlo se škvarkami |
Postup:
1. Brambory oloupáme, nastrouháme, osolíme, přidáme vejce, hrubou mouku a vše pečlivě promícháme
2. Lžící dáváme na pánev těsto, které rozetřeme na 2 cm silné menší placičky, zapékáme je nejlépe bez omastku, nebo pánev jen potřeme peroutkou namočenou v omastku
3. Opečené placičky vhazujeme do vařící vody a 10 minut je vaříme, vyndáváme je pomocí drátěné naběračky
4. Házenky podáváme omaštěné vepřovým sádlem se škvarky a s dušeným červeným zelím.
Takto připravené házenky můžeme rovněž omastit máslem a posypat cukrem a mletým mákem.