REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Házenky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na pánvičce opečené bramborové placičky, povařené ve vodě, podávané omaštěné sádlem spolu se škvarky a dušeným zelím.


Ingredience:
500 gbrambor
1-2 ksvejce
6 lžichrubé mouky
Na přílohu:
dušené červené zelí
sádlo se škvarkami

Postup:

1. Brambory oloupáme, nastrouháme, osolíme, přidáme vejce, hrubou mouku a vše pečlivě promícháme
2. Lžící dáváme na pánev těsto, které rozetřeme na 2 cm silné menší placičky, zapékáme je nejlépe bez omastku, nebo pánev jen potřeme peroutkou namočenou v omastku
3. Opečené placičky vhazujeme do vařící vody a 10 minut je vaříme, vyndáváme je pomocí drátěné naběračky
4. Házenky podáváme omaštěné vepřovým sádlem se škvarky a s dušeným červeným zelím.

Doporučení:

Takto připravené házenky můžeme rovněž omastit máslem a posypat cukrem a mletým mákem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy