REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Harlekýn dort s ořechy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dortový korpus plněný kakaovou a vanilkovou šlehačkou, zdobený hoblinkami čokolády, ořechy a jahodami.


Ingredience:
Na těsto:
150 gpolohrubé mouky
150 gcukru krupice
40 gvlašských ořechů
20 gkakaa
5 ksvajec
1 kssáčku vanilkového cukru
tuk a polohrubá mouka na formu
Na kakaovou náplň:
250 mlsmetany ke šlehání
20 gcukru krupice
20 gkakaa
Na vanilkovou náplň:
250 mlsmetany ke šlehání
1 kssáčku vanilkového cukru
Na dohotovení:
60 gvlašských ořechů
čokoládové hoblinky
jahody

Postup:

1. Na kakaovou náplň svaříme smetanu, krupicový cukr, kakao a necháme v lednici do druhého dne
2. Žloutky s vanilkovým cukrem vyšlehané do pěny a bílky ušlehané s krupicovým cukrem do tuhého sněhu zlehka smícháme, vmícháme prosátou hladkou mouku s kakaem a pak na jemno nastrouhané vlašské ořechy
3. Těstem naplníme tukem vymazanou a moukou vysypanou dortovou formu o průměru 24 cm, vložíme do vyhřáté trouby na 160 °C a pečeme asi 45 minut, potom korpus necháme krátce vychladnout ve formě, vyklopíme a vodorovně prokrojíme na 3 pláty
4. Z odleželé smetany a kakaa ušleháme pevnou šlehačku a také ze smetany s vanilkovým cukrem
5. Spodní část dortu potřeme částí kakaové šlehačky, zakryjeme prostředním plátem, ten potřeme částí vanilkové šlehačky a zakryjeme vrchním plátem, pak povrch potřeme vanilkovou šlehačkou, strany obalíme v nastrouhaných vlašských ořeších, na vršek ozdobně nastříkáme zbylou kakaovou i vanilkovou šlehačku a ozdobíme hoblinkami čokolády, ořechy a jahodami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy