REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Charlotta s ovocem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept původem z Francie na chutný ovocný dort.


Ingredience:
400 gzakysané smetany
100 mlsmetany
5 ksplátků želatiny
1 balíčekdětských piškotů
1 sáčekšlehačky v prášku
3 lžícemoučkového cukru
čerstvé nebo kompotované ovoce (broskve, jahody, meruňky, maliny, borůvky ...)
šlehačka na ozdobení
dortová forma

Postup:

1. Dno formy poklademe piškoty, pokapeme je šťávou z kompotu
2. Želatinové plátky namočíme do studené vody, pak je vložíme do horké smetany a mícháme, dokud se nerozpustí
3. Zakysanou smetanu promícháme s cukrem, vmícháme rozpuštěnou želatinu a ušlehanou šlehačku v sáčku připravenou podle návodu na obalu
4. Hmotu nalijeme do dortové formy na piškoty a necháme v chladnu ztuhnout
5. Před podáváním dort ozdobíme šlehačkou a ovocem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy