Oranžová a černá – to jsou barvy, které jsou se svátkem Halloween jednoznačně spojené. Zatímco černá barva symbolizuje strašidelnou část, oranžová vyjadřuje podzimní sklizeň a radost. Inspirujte se speciálním receptem, v němž temnou stránku představuje čokoládový topping. Cupcaky jsou oblíbenou formou dezertu každé moderní hospodyňky. Příprava je snadná, rychlá a vybírat můžete z nesčetného množství kombinací těsta a krémů.
Ingredience:
250 g | hladké mouky |
125 g | hnědého cukru |
50 g | tmavé čokolády |
225 ml | krémového likéru Baileys Original |
90 ml | rostlinného oleje |
3 lžičky | kypřícího prášku |
1/2 lžičky | soli |
1 ks | střední vejce |
1 ks | pomeranč |
Ostatní: | |
papírové košíčky na cupcaky | |
čokoládové vločky nebo marshmallowny na ozdobení |
Postup:
- Předehřejte troubu na 190°C
- Do mísy si připravte všechny suché ingredience – mouku, kypřící prášek, sůl, hnědý cukr, v jiné nádobě vymíchejte z Baileys, vejce a oleje hladkou směs
- Do tekuté směsi postupně přisypávejte suché ingredience a důkladně promíchejte metličkou
- Na plech si vyskládejte papírové košíčky a naplňte je připraveným těstem, tak do 2/3
- Pečte 25 – 30 minut, dokud těsto nezezlátne, poté nechte vychladnout
- V horké lázni si rozpusťte tmavou čokoládu a důkladně míchejte, dokud se nerozpustí
- Jakmile jsou cupcaky vychladlé, ponořte je kloboučky do čokolády, nechte ztuhnout a ozdobte čokoládovými vločkami, nebo marshmallow.
Připravte si domácí marshmallow bonbony! Do hrnce nalijte 150 ml vody, přidejte 225 g cukru a vařte, dokud nevznikne sirup. Do vyšší nádoby nasypte želatinu, zalijte 50 ml vroucí vody a promíchejte. Přidejte cukrový sirup, oblíbené aroma a vyšlehejte do husté pěny. Směs rozetřete na plech vyložený pečícím papírem a dejte přes noc do lednice. Z plátu vykrájejte libovolné tvary marshmallow a obalte v moučkovém cukru.
Poznámka:Recept k článku: Halloweenská noc v duchu sladkého opojení
Zdroj: www.baileys.com
Grilovaný ananas, müsli buchtička z jogurtu s jogurtovým drinkem a zmrzlinou
Horké čokoládové bábovičky s vanilkovou zmrzlinou a ovocem