Nepsanou povinností každého „masožrouta“ je alespoň jednou za život zkusit steak z vysokého roštěnce. Tento druh masa je doslova „promramorovaný“ tukem, který masu dodává vůni a delikátní chuť. Není tak už třeba na přípravu tohoto hovězího použít žádné další koření než sůl a pepř. Můžeme si ovšem pohrát s přílohou. Proto jsme zvolili vařenou grilovanou kukuřici a netradiční majonézu promíchanou s najemno nasekaným kysaným zelím a dochucenou solí, pepřem a cukrem. Také už se vám sbíhají sliny? Tak hurá na nákup a nezapomeňte, značky kvality vám usnadní výběr kvalitních potravin.
Ingredience:
Počet porcí: 4 porce | |
800 g | vysokého roštěnce |
100 g | majonézy |
50 g | kysaného zelí |
4 ks | vařených kukuřičných klasů |
cukr krupice | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Roštěnec nakrájíme na 4 stejné plátky a dobře je osolíme a opepříme. Necháme je 20 minut odležet.
- Mezitím si nasekáme vymačkané kysané zelí úplně nadrobno, můžeme použít i mixér. Smícháme s majonézou a dochutíme cukrem, solí a pepřem.
- Maso opékáme z každé strany cca 2 minuty a poté ho zabalíme do alobalu a necháme 10 minut odpočinout stranou.
- Vařenou kukuřici grilujeme za všech stran. Po grilování osolíme.
Recept k článku: Léto vybízí ke grilovačce aneb Recepty z kvalitních surovin
Poznámka:Zdroj: www.akademiekvality.cz