REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilovaný chřest

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jen chvíli povařený chřest, grilovaný na pánvi, v troubě nebo na venkovním grilu, servírovaný přelitý zálivkou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
300 gchřestu
olivový olej
voda
sůl
60 mlNa zálivku:
2 lžíceexra virgin olivového oleje
limetkové šťávy
nejlépe čerstvě namletý pepř
sůl

Postup:

1. Chřest vložíme do vařící osolené vody a vaříme jen 1 minutu, vodu slijeme a zeleninu ihned prolijeme studenou vodou
2. Stonky chřestu necháme důkladně okapat, pak je omastíme olivovým olejem a grilujeme na grilovací pánvi, nebo v troubě pod grilem, případně i na venkovním roštu grilu a to zprudka, asi 2 minuty
3. Porce chřestu přelijeme olivovou zálivkou a ihned podáváme například ke steakům.

Příprava zálivky:
Limetkovou šťávu prošleháme spolu s olivovým olejem, mírně ji osolíme a okořeníme pepřem.

Doporučení:

Takto ugrilovaný chřest nakrájený na menší části se skvěle hodí od zeleninových salátů.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy