REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilovaný chřest II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Stonky zeleného chřestu zabalené do plátků anglické slaniny a potřené marinádou z oleje, citronové šťávy a nasekané petrželky.


Ingredience:
500 gzeleného chřestu
200 ganglické slaniny
Marináda na potírání:
2 lžícecitronové šťávy
1 lžíce nasekané petrželky
1 dloleje
červená paprika
pepř
sůl

Postup:

1. Chřest ve spodní části oloupeme, případně odřízneme spodní zdřevnatělou část stonku
2. Svážeme, nití do svazečku, nastojato vložíme do hrnce do vroucí, mírně osolené vody, aby se nerozvařily špičky, 2 minuty povaříme
3. Povařené stonky necháme okapat, rozdělíme po 4-5 kusech, podle velikosti, obalíme plátky slaniny, špičky necháme koukat
4. Převážeme potravinářskou nití a grilujeme ze všech stran
5. Během grilování potíráme připravenou marinádou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy