REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilovaný fenykl a cibule

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Menší bulvy fenyklu a červené cibule pokapané olivovým olejem, grilované, podávané přelité balsamikovým octem a posypané nasekanými tymiánovými lístky.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksmenší bulvy fenyklu
2 ksčervené cibule
4 lžíceolivového oleje
balsamikový ocet
čerstvý tymián
pepř
sůl

Postup:

1. Bulvy fenyklu očistíme od vrchních lístků, cibuli oloupeme a přepůlíme
2. Fenykl i cibuli pokapeme olivovým olejem, osolíme a okořeníme pepřem
3. Zeleninu položíme řeznou stranou dolů, pod poklopem grilujeme 6 až 8 minut, podle velikosti zeleniny, pak ji obrátíme a na otevřeném grilu grilujeme dalších 6 až 8 minut
4. Ugrilovanou zeleninu pokapeme balsamikovým octem a posypeme nasekanými lístky tymiánu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy