Menší bulvy fenyklu a červené cibule pokapané olivovým olejem, grilované, podávané přelité balsamikovým octem a posypané nasekanými tymiánovými lístky.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | menší bulvy fenyklu |
2 ks | červené cibule |
4 lžíce | olivového oleje |
balsamikový ocet | |
čerstvý tymián | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Bulvy fenyklu očistíme od vrchních lístků, cibuli oloupeme a přepůlíme
2. Fenykl i cibuli pokapeme olivovým olejem, osolíme a okořeníme pepřem
3. Zeleninu položíme řeznou stranou dolů, pod poklopem grilujeme 6 až 8 minut, podle velikosti zeleniny, pak ji obrátíme a na otevřeném grilu grilujeme dalších 6 až 8 minut
4. Ugrilovanou zeleninu pokapeme balsamikovým octem a posypeme nasekanými lístky tymiánu.