REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilované kuře

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuře grilované na přírodním ohni, potírané pikantní marinádou.


Ingredience:
1 kskuřete
sůl
Marináda na potírání:
1,3 loleje
0,7 lvody nebo piva
4 ksstroužky česneku
1 lžícegrilovacího koření
1 lžícevývaru v prášku
1 lžícesójové omáčky
1 lžičkačervené papriky
1 lžičkavegety

Postup:

1. Česnek utřeme se solí, nebo rozlisujeme
2. Všechny ingredience na nálev dobře rozmícháme a přidáme česnek
3. Omyté kuře zevnitř i z venku nasolíme a důkladně zajistíme na grilovací jehle
4. Pak kuře pozvolna grilujeme v celku, nejlépe na motorkem hnané otočné jehle
5. Při grilování kuře potíráme marinádou
6. Grilování kuřete trvá v závislosti na velikosti kuřete, teplotě vzduchu, případném větru a teplotě uhlíků cca 120-180 minut.

Doporučení:

Marinádu je vhodné si připravit den před grilováním, pak ji uchováváme v chladu.

Poznámka:

Maso grilujte raději pozvolněji, déle a ne na přímém ohni, aby jste neměli kuřátko od kosti syrové a na povrchu spálené.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy