REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilovaná medová stehýnka a křidélka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Grilovaná kuřecí stehna a křídla, potíraná medovou marinádou.


Ingredience:
16 kskuřecích nohou a křidélek bez kůže
6 lžicsójové omáčky
3 lžícerajčatového protlaku
2 lžícetekutého medu
1 lžičkachilli omáčky
kůra z jednoho citrónu

Postup:

1. Na malé pánvi smícháme sójovou omáčku, rajský protlak a med
2. Přidáme citrónovou kůru a směs přivedeme k varu, na mírném plameni vaříme asi 5 minut, dokud hmota mírně nezhoustne, pak ji sundáme ze zdroje tepla a necháme mírně vychladnout
3. Na povrchu kuřecího masa uděláme malé zářezy
4. Naříznuté nohy i křídla hodíme do pánve k mírně vychladlé marinádě a důkladně promícháme
5. Kousky grilujeme na grilu asi 25 minut, přitom je občas potíráme marinádou.

Doporučení:

Kuřecí kousky můžeme také na 20 minut dát do trouby vyhřáté na 180 °C a pak je dáme na 5 minut na gril, aby chytly barvu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy