Grilovaná kuřecí stehna a křídla, potíraná medovou marinádou.
Ingredience:
16 ks | kuřecích nohou a křidélek bez kůže |
6 lžic | sójové omáčky |
3 lžíce | rajčatového protlaku |
2 lžíce | tekutého medu |
1 lžička | chilli omáčky |
kůra z jednoho citrónu |
Postup:
1. Na malé pánvi smícháme sójovou omáčku, rajský protlak a med
2. Přidáme citrónovou kůru a směs přivedeme k varu, na mírném plameni vaříme asi 5 minut, dokud hmota mírně nezhoustne, pak ji sundáme ze zdroje tepla a necháme mírně vychladnout
3. Na povrchu kuřecího masa uděláme malé zářezy
4. Naříznuté nohy i křídla hodíme do pánve k mírně vychladlé marinádě a důkladně promícháme
5. Kousky grilujeme na grilu asi 25 minut, přitom je občas potíráme marinádou.
Kuřecí kousky můžeme také na 20 minut dát do trouby vyhřáté na 180 °C a pak je dáme na 5 minut na gril, aby chytly barvu.