REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilované kuře II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuře potřené marinádou z kari pasty, kokosového mléka a cukru, grilované dokřupava.


Ingredience:
1 kskuřete
mletý pepř
sůl
Na marinádu:
1 lžičkahnědého cukru
2 lžícečervené kari pasty
60 mlkokosového mléka

Postup:

1. Očištěné kuře omyjeme, osušíme, položíme prsíčky dolů a uprostřed zad kolem páteře ho přestřihneme nůžkami na drůbež, pak obrátíme a stiskneme ho dlaněmi, aby se zploštilo, ale stále drželo pohromadě
2. Kuře potřeme ze všech stran marinádou z kokosového mléka smíchaného s kari pastou a cukrem a necháme 15 minut odpočinout
3. Před grilováním kuře osolíme, opepříme, položíme ho na gril nejdříve na 10 minut kůží dolů přikryté alobalem, poté kuře otočíme a zakryté grilujeme ještě asi 20 minut, dokud není kuře měkké a kůže křupavá
4. Potom sundáme z grilu, necháme asi 10 minut odpočinout, naporcujeme a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy