REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilované kotlety s celerem a jablky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené kotlety plněné celerovo-jablečnou směsí, dozlatova grilované.


Ingredience:
600 gřapíkatého celeru
60 gmásla
4 ksjablek
4 kssilných kotlet
0,75 ljablečného vína
4 lžícejablečného želé
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné řapíky celeru nakrájíme na malé kousky, dáme do hrnce, na větší části rozpuštěného másla osmahneme, zalijeme jablečným vínem, přikryjeme a dusíme 15-20 minut
2. Oloupaná jablka rozčtvrtíme, vykrojíme jádřince, nakrájíme na kostičky, nasypeme do hrnce k celeru 5 minut před koncem dušení a společně je dovaříme, nakonec dochutíme solí i pepřem
3. Kotlety omyjeme, osušíme, nakrojíme tak, aby vznikla kapsa, osolíme, opepříme, kapsu naplníme směsí celeru a jablek, otvory sepneme párátky, zbylou směs narovnáme na dno zapékací mísy
4. V pánvi na zbylém rozehřátém másle kotlety po obou stranách dozlatova opečeme (asi po 15 minutách), pak položíme do zapékací mísy na celer, po povrchu pokapeme kousky jablečného želé, vložíme na 8 minut pod rozpálenou spirálu grilu a dozlatova grilujeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy