Opečené kotlety plněné celerovo-jablečnou směsí, dozlatova grilované.
Ingredience:
600 g | řapíkatého celeru |
60 g | másla |
4 ks | jablek |
4 ks | silných kotlet |
0,75 l | jablečného vína |
4 lžíce | jablečného želé |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné řapíky celeru nakrájíme na malé kousky, dáme do hrnce, na větší části rozpuštěného másla osmahneme, zalijeme jablečným vínem, přikryjeme a dusíme 15-20 minut
2. Oloupaná jablka rozčtvrtíme, vykrojíme jádřince, nakrájíme na kostičky, nasypeme do hrnce k celeru 5 minut před koncem dušení a společně je dovaříme, nakonec dochutíme solí i pepřem
3. Kotlety omyjeme, osušíme, nakrojíme tak, aby vznikla kapsa, osolíme, opepříme, kapsu naplníme směsí celeru a jablek, otvory sepneme párátky, zbylou směs narovnáme na dno zapékací mísy
4. V pánvi na zbylém rozehřátém másle kotlety po obou stranách dozlatova opečeme (asi po 15 minutách), pak položíme do zapékací mísy na celer, po povrchu pokapeme kousky jablečného želé, vložíme na 8 minut pod rozpálenou spirálu grilu a dozlatova grilujeme.