Marinovaná kuřecí stehna grilovaná na roštu grilu spolu s rozmanitou ochucenou zeleninou umístěnou na grilovacím tácku.
Ingredience:
600 g | vykostěných kuřecích stehen |
50-100 ml | olivového oleje |
3 lžíce | sojové omáčky |
4 ks | stroužky česneku |
na špičku lžičky mletého černého pepře | |
na špičku lžičky mleté pálivé papriky | |
sůl | |
Na zeleninu (množství je orientační): | |
200 g | barevných masitých paprik |
200 g | cherry rajčátek |
200 g | celeru |
1 ks | malý baklažán |
1 ks | velké cibule |
petrželová nať | |
Ostatní: | |
tácek na grilování, případně alobal |
Postup:
1. Vykostěná kuřecí stehna bez kůže opláchneme pod studenou tekoucí vodou, okapaná osušíme
2. Suroviny na marinádu, tedy prolisovaný česnek, olej, pepř a pálivou papriku dobře promícháme, marinádou hojně stehna potřeme a klademe do mísy těsně jedno vedle druhého i na sebe, necháme marinovat 1 hodinu, ale klidně i přes celou noc
3. Baklažány nakrájíme na půlkolečka i se slupkou silné 3-5 mm, celer na tenké proužky, cibuli na hrubší půlkolečka a papriky na větší čtverce
4. Zeleninu posolíme a pokapeme olivovým olejem, necháme odležet
5. Grilujeme na grilovacím tácku vedle masa, které dáme přímo na rošt grilu.
Podáváme s brambory, pečivem …. kdo nemá tácek, může si vyrobit vaničku na grilování z alobalu.
Poznámka:Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené – Iva.
Grilovaná krkovice s cibulovým salátem, brambory pečené v popelu
Grilovaný losos s kaší