REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Gothajová jemná pomazánka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pomazánka z gothaje, papriky, cibule, tvarohu, lučiny, kaparů a oliv.


Ingredience:
100 ggothaje v celku
100 gčervené papriky
100 gměkkého tvarohu
60 gčerných oliv bez pecek
50 goloupaných plátků gothaje
50 glučiny
1 ksjarní cibulky
1 lžícekaparů
sůl

Postup:

1. Očištěnou papriku opláchneme a nakrájíme společně s plátky gothaje, cibulkou a černými olivami na drobné kostičky
2. Gothaj v celku oloupeme, rozkrájíme na menší kousky a v sekacím strojku rozsekáme kousky salámu za postupného přidávání tvarohu na jemnou hmotu
3. Tvarohovou hmotu přeložíme do misky, přimícháme papriku, kostičky salámu, lučinu olivy, kapary a nakrájenou cibulku
4. Směs dobře promícháme, podle chuti přisolíme a namažeme na chléb nebo na opečené toasty.

Doporučení:

Přidáním velké lžíce lehce slaného margarínu získáme ještě jemnější pomazánku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy