REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Glazírované šalotky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Malé cibulky opečené na rozpuštěném hnědém cukru, podušené v červeném víně.


Ingredience:
12 ksšalotek (malých cibulek)
200 mlkvalitního červeného vína
4 lžíceocta Balsamico
2 lžícetřtinového cukru
1 ksvětší snítka tymiánu
pepř
sůl

Postup:

1. Na pánvi necháme zkaramelizovat hnědý cukr
2. Přidáme šalotky, tymián a cibulky opečeme dozlatova
3. Pánev zastříkneme červeným vínem a octem, necháme podusit doměkka (tekutina se musí skoro odvařit, aby nám vznikla glazura).

Doporučení:

Na opečení cibulek můžeme použít kousek másla.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy