REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Francouzský řízek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátek telecího, vepřového nebo i kuřecího masa obalený v mouce a rozšlehaném vejci, osmažený z jedné strany s kousky šunky smíchanými s vajíčkem.


Ingredience:
Rozpis na 1 porci:
1 ksřízek telecí, vepřový nebo kuřecí
1 ksvětšího vejce
1 ksplátek šunky nebo zbytek uzeného masa či salámu
tuk na smažení
hladká mouka
sůl

Postup:

1. Plátek masa naklepeme, na okraji nařízneme a osolíme
2. Řízek obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a rychle po jedné straně opečeme
3. Obrátíme, navrch přidáme nasekanou šunku smíchanou se zbytkem vejce z obalování a doděláme.

Doporučení:

Podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy