REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Francouzský guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Guláš z hovězí kližky, vepřové plece, nakládaných fazolí, červeného vína a dalších ingrediencí.


Ingredience:
400 gfazolí v tomatové omáčce
300 ghovězí kližky
300 gvepřové plece
200 gčervených paprik
150 gcibule
60 gztuženého tuku nebo rostlinného
50 gcibulové natě
3 dlvývaru
1,5 dlčerveného vína
špetka chilli
špetka solamylu
majoránka
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Očištěné hovězí maso nakrájíme na malé kostičky a vepřové na větší kostky, na rozehřátém tuku zprudka opečeme, přidáme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli a obojí za stálého míchání osmahneme
2. Osolíme, opepříme, zalijeme červeným vínem i vývarem a zvolna dusíme pod pokličkou skoro doměkka
3. Pak přidáme očištěné, na nudličky nakrájené papriky, špetku majoránky, chilli koření a vaříme doměkka
4. Nakonec vložíme fazole v tomatové omáčce, vmícháme solamyl rozmíchaný v trošce vody, přidáme na drobno nasekanou cibulovou nať, dochutíme solí a krátce povaříme.

Doporučení:

Podáváme s čerstvým pečivem nebo vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy