REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Francouzské platýsové filety ve vinné omáčce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rybí závitky plněné sýrem, přelité vinnou omáčkou, v troubě zapečené.


Ingredience:
600 gfiletů z platýsa
250 gžampionů
180 gplátkového sýra
200 mlbílého vína
200 mlsmetany
4 lžícehladké mouky
1 lžícemásla + na vymaštění
2 ksžloutků
1 kscibule
mletý pepř
plátky citronu
petrželka
sůl

Postup:

1. Rybu omyjeme, osušíme, osolíme, pak na filety položíme plátky sýra a zavineme
2. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemno, očištěné žampiony nakrájíme na tenké plátky a v pánvi obojí podusíme na rozehřátém másle, zaprášíme moukou, asi 2 minuty necháme zpěnit, potom rozředíme vínem a smetanou
3. Pak vmícháme rozšlehané žloutky, omáčku mírně zahřejeme a mícháme dokud omáčka nezhoustne, podle chuti osolíme i opepříme
4. Rybí závitky položíme do vymaštěné zapékací mísy, přelijeme vinnou omáčkou, dáme do předehřáté trouby na 175 °C a zapečeme (asi 25 minut)
5. Při servírování ozdobíme plátky citronu i na drobno nasekanou petrželkou a podáváme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy