REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Francouzské preclíky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z Alsaska na slané preclíky vhodné nejen jako příloha, ale také jako pochutina k vínu či pivu.


Ingredience:
Rozpočet cca na 8 kousků:
500 ghladké mouky
200 mlvlažné vody
1 balíček (7 g)sušeného droždí
1 lžičkacukru
1 lžičkasolí
mouka na vál
Na dohotovení:
1 lžičkasójové omáčky
1 ksžloutku
tuk na vymazání plechu
hrubá sůl, sezamová semínka nebo mák na posypání

Postup:

1. Mouku promícháme s droždím, přidáme cukr, vodu a sůl, vše propracujeme na hladké, vláčné těsto a necháme na teplém místě asi 45 minut kynout
2. Vykynuté těsto přendáme na lehce pomoučený vál a znovu prohněteme, rozdělíme na 8 stejně velkých dílů a každý vytvarujeme na váleček dlouhý asi 45 cm, každý váleček by měl být vždy uprostřed silnější, než na koncích
3. Válečky vytvarujeme na preclíkové smyčky, ty položíme na vymaštěný plech a necháme dalších 20 minut pod čistou hadrovou utěrkou kynout
4. Žloutek rozšleháme se sójovou omáčkou a potřeme jím preclíky
5. V trouby vyhřáté na 200 °C pečeme asi 20 minut, poté necháme ve vypnuté troubě ještě několik minut dosušit.

Doporučení:

Před samotným pečením můžete. ale nemusíte preclíky posypat hrubozrnnou solí, sezamovými semínky nebo mákem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy