REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Francouzské preclíky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z Alsaska na slané preclíky vhodné nejen jako příloha, ale také jako pochutina k vínu či pivu.


Ingredience:
Rozpočet cca na 8 kousků:
500 ghladké mouky
200 mlvlažné vody
1 balíček (7 g)sušeného droždí
1 lžičkacukru
1 lžičkasolí
mouka na vál
Na dohotovení:
1 lžičkasójové omáčky
1 ksžloutku
tuk na vymazání plechu
hrubá sůl, sezamová semínka nebo mák na posypání

Postup:

1. Mouku promícháme s droždím, přidáme cukr, vodu a sůl, vše propracujeme na hladké, vláčné těsto a necháme na teplém místě asi 45 minut kynout
2. Vykynuté těsto přendáme na lehce pomoučený vál a znovu prohněteme, rozdělíme na 8 stejně velkých dílů a každý vytvarujeme na váleček dlouhý asi 45 cm, každý váleček by měl být vždy uprostřed silnější, než na koncích
3. Válečky vytvarujeme na preclíkové smyčky, ty položíme na vymaštěný plech a necháme dalších 20 minut pod čistou hadrovou utěrkou kynout
4. Žloutek rozšleháme se sójovou omáčkou a potřeme jím preclíky
5. V trouby vyhřáté na 200 °C pečeme asi 20 minut, poté necháme ve vypnuté troubě ještě několik minut dosušit.

Doporučení:

Před samotným pečením můžete. ale nemusíte preclíky posypat hrubozrnnou solí, sezamovými semínky nebo mákem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Jaký je váš nejoblíbenejší aktuální pořad o vaření?

A máme tu novou anketu na téma: Jaký je váš nejoblíbenejší aktuální pořad o vaření? Vaříte rádi? Inspirujete se nejčastěji podle receptů slavných osobností, nebo raději vaříte podle obyčejných lidí? Sledujete rádi profesionální šou mistrů šéfkuchařů, nebojen se zájmem koukáte na různé soutěže o vaření?

číst dále ...

Užijte si Velikonoce s delikátní nádivkou

Bude o Velikonocích hostit rodinu a přátele? To by na vaší sváteční tabuli neměla chybět nádivka. Hlavička, jak se jí také přezdívá, je tradiční pokrm, kterým už naše praprababičky vítaly jaro. Za ten dlouhý čas prošla její receptura mnoha obměnami, ale základ zůstává stejný. Pečivo, sníh z bílků, maso a čerstvé bylinky. Zkuste ji letos vyšperkovat ještě zeleninou a překvapte své hosty originálním receptem.

číst dále ...

12 nejlepších receptů z medvědího česneku

Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Najdeme ho od března do května, pak zasychá a jeho růst přestává. Ovšem pokud si medvědí česnek naložíte, můžete ho používat po celý rok! V tomto našem výběru najdete několik nejlepších vyzkoušených receptů na medvědí česnek, ale také recepty na pokrmy ochucené právě tímto pokladem, medvědím česnekem.

číst dále ...

Příběh kešu oříšku

Přestože jde o jeden z nejoblíbenějších suchých plodů, o jeho původu se mezi lidmi ví jen velmi málo. Věděli jste například, že kešu oříšek roste na stromě jako pecka kešu jablíčka? Přečtěte si o tom, jak se kešu oříšky dostávají až na váš stůl, kdo je zpracovává a proč jsou dražší než většina jiných ořechů.

číst dále ...

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Velikonoční menu V.

Chutné velikonoční recepty logicky poskládané do slavnostního jídelního lístku. Inspirujte se a nezapomeňte k dobrému jídlu nabídnou svým strávníkům i dobré pití. Recepty v článku najdete po kliknutí na jejich název!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy