REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fofr brambory z tlakového hrnce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tyto brambory se hodí jako příloha například ke steakům, nebo jako samostatný pokrm třeba s hrnkem mléka nebo podmáslí. Brambory jsou opravdu měkké a ty, co jsou vespod, jsou také krásně opečené a jsou moc dobré.


Ingredience:
500 gbrambor
100 ganglické nebo jiné slaniny
1 lžíceoleje
2 ksstroužky česneku
směs sušených bylinek (tymián, oregano, rozmarýn ...)
sůl dle chuti

Postup:

1. Brambory vydrhneme kartáčkem a nakrájíme na 0,5 cm silná kolečka
2. Přendáme do misky, osolíme, přidáme na plátky pokrájený česnek, bylinky, olej a pořádně promícháme
3. Do tlakového hrnce dáme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme brambory, “tlakáč” uzavřeme a dáme na sporák, až začne syčet (tlakáč, ne manžel) počkáme si 5 minut, po uplynutí 5 minut zdroj tepla pod tlakovým hrncem vypneme a necháme tak, než tlakový ventil sám povolí
4. Ihned můžeme servírovat. Ne, voda tam opravdu nepřijde!

Doporučení:

Ne, voda tam opravdu nepřijde!

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i receptu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy