REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dijonský bramborový salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bramborový salát z vařených brambor, jablek, kapary, petrželky a kyselé okurky, ochucený dresinkem připraveným z dijonské hořčice, olivového oleje a dalších ingrediencí. Recept z pořadu VIP Prostřeno od paní Miluše Bittnerové.


Ingredience:
1 kgbrambor
3-4 kskyselé okurky
2 ksjablka
1 ksmenší cibule
1 svazekvelkolisté petrželky
2-3 lžičkykaparů
voda
sůl
Na dresink:
3 lžícedijonské hořčice
1-2 lžíceolivového oleje
1 lžičkacukru
citronová šťáva
pepř
sůl

Postup:

1. Brambory uvaříme ve slupce v mírně osolené vodě, prochladlé oloupáme a nakrájíme na kostky
2. K bramborám zamícháme oloupaná, jadřinců zbavená a na kostičky nakrájená jablka, nadrobno nakrájené kyselé okurky, cibuli, nasekanou petrželku a kapary
3. Připravíme dresink; do dijonské hořčice postupně zašleháme olivový olej, dresink ochutíme cukrem, citronovou šťávou, pepřem a solí
4. Dresink opatrně vmícháme do směsi brambor, dle chuti salát ještě osolíme, okořeníme pepřem a necháme v lednici vychladit a odležet.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy