Bramborový salát z vařených brambor, jablek, kapary, petrželky a kyselé okurky, ochucený dresinkem připraveným z dijonské hořčice, olivového oleje a dalších ingrediencí. Recept z pořadu VIP Prostřeno od paní Miluše Bittnerové.
Ingredience:
1 kg | brambor |
3-4 ks | kyselé okurky |
2 ks | jablka |
1 ks | menší cibule |
1 svazek | velkolisté petrželky |
2-3 lžičky | kaparů |
voda | |
sůl | |
Na dresink: | |
3 lžíce | dijonské hořčice |
1-2 lžíce | olivového oleje |
1 lžička | cukru |
citronová šťáva | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Brambory uvaříme ve slupce v mírně osolené vodě, prochladlé oloupáme a nakrájíme na kostky
2. K bramborám zamícháme oloupaná, jadřinců zbavená a na kostičky nakrájená jablka, nadrobno nakrájené kyselé okurky, cibuli, nasekanou petrželku a kapary
3. Připravíme dresink; do dijonské hořčice postupně zašleháme olivový olej, dresink ochutíme cukrem, citronovou šťávou, pepřem a solí
4. Dresink opatrně vmícháme do směsi brambor, dle chuti salát ještě osolíme, okořeníme pepřem a necháme v lednici vychladit a odležet.