REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Flambované kuře

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Předvařené, pak upečené kuře, přelité horkým koňakem. Recept má původ ve Francii.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
1 ksmenšího kuřete
200 grýže
50 gmandlí
2 losolené vody
0,5 dlkoňaku
špetka šafránu
voda na uvaření rýže
tuk na pečení
sůl

Postup:

1. Kuře vaříme ve slané vodě se špetkou šafránu 30 minut, pak necháme vychladnout
2. Osušené maso vložíme na tukem vymazaný pekáč a dáme péci do trouby vyhřáté na 190-200 °C dozlatova, během pečení kuřátko dle potřeby podléváme a přeléváme výpekem
3. Dáme vařit rýži, uvařenou zcedíme a necháme důkladně okapat
4. Hotové kuře položíme na kopec rýže a posypeme rozkrájenými mandlemi
5. U stolu zapálíme ve vhodné nádobě koňak a po jeho uhasnutí horkým koňakem kuře polijeme
6. Maso rozdělíme na porce a podáváme s rýží a zeleninovým salátem.

Doporučení:

Šťávu z kuřete servírujeme v sosíku zvlášť.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy