Fish and chips je oblíbený pokrm rychlého občerstvení, který vznikl ve Velké Británii. Jde o rybí filety usmažené v těstíčku servírované s opečenými hranolky.
Ingredience:
1 balení | McCain hranolků Crispers |
500 g | mořské ryby (treska, tilápie a jiné) |
1 hrnek | zeleného hrášku |
1/2 hrnku | hladké mouky + trochu na obalení |
1 lžička | jedlé sody |
1 lžička | másla |
1/2 lžičky | soli |
cca 100 ml | piva |
olej na smažení | |
tatarská omáčka | |
citrón | |
sůl |
Postup:
- Hranolky připravte v troubě podle návodu na obalu.
- Zelený hrášek spařte horkou vodou v cedníku a potom ho na lžičce másla jen lehce prohřejte. Následně ho rozmačkejte šťouchadlem na brambory a lehce osolte.
- Maso z mořské bělomasé ryby si nakrájejte na středně velké kousky a z obou stran ho osolte.
- Nyní si připravte těstíčko z prosáté hladké mouky, jedlé sody, soli a světlého piva. Ihned směs důkladně ruční metlou zpracujte, aby se nevytvořily hrudky. Vznikne těstíčko, konzistencí podobné tomu na palačinky.
- Ve větší pánvi rozpalte dostatečné množství oleje, obalte nasolenou rybu v hladké mouce a pak v těstíčku a dejte ji ihned smažit dozlatova z obou stran.
- Hotovou rybu i hranolky podávejte s tatarskou omáčkou, s mačkaným zeleným hráškem a upečenými hranolky McCain Crispers.
zdroj: www.mccain.cz
Filírovaný pštrosí steak, pyré z pastináku a cibulky s glazovanou mrkví a omáčkou z piva
Flambované kuře