REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Filírovaný pštrosí steak, pyré z pastináku a cibulky s glazovanou mrkví a omáčkou z piva

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pštrosí maso jako Regionální potravina? Ano, pštrosí maso, které jsem použili na přípravu tohoto receptu, pochází z největších nelétavých ptáků, kteří jsou chováni na FARMĚ ORYX ve Služovicích v Moravskoslezském kraji. Nechte se unést skvělou chutí pštrosího masa. Vyzkoušejte maso, které ještě nepatří mezi základ naší kuchyně, ale má všechny předpoklady, aby se stalo pravidelnou součástí našeho jídelníčku.


Ingredience:
Počet porcí: 4
800 gPštrosího filetu z FARMA ORYX spol. s r.o.
1,5 kgpastináku
500 gmladé mrkve
300 gnakládaných cibulek
200 gkrystalového cukru
200 gmásla
100 gžluté cibule
2 ksstroužky česneku
1,3 l piva Kohout 13% od Pivovar Faltus
200 mlsmetany
rozmarýn
pepř
cukr
olej
sůl

Postup:

Pštrosí steak

  1. Pštrosí filet zprudka opečeme na oleji.
  2. Poté maso necháme odpočinout.
  3. Maso osolíme, opepříme a krájíme na tenké plátky.

Marinované cibulky v pivu

  1. V hrnci rozpustíme 100 g krystalového cukru, přidáme cibulky a zalijeme 0,3 l piva.
  2. Cibulky vaříme na mírném plameni cca 30 min.

Glazovaná mrkev

  1. Oloupanou mrkev orestujeme na pánvi.
  2. Přidáme, špetku cukru, soli, 50 g másla, podlijeme trochou vody a vaříme do měkka.

Omáčka z piva

  1. Tak 100 g oloupané cibule orestujeme do hněda.
  2. Přidáme oloupaný česnek, rozmarýn, 100 g krystalového cukru a zalijeme 1 l piva.
  3. Omáčku svaříme do zhoustnutí, přecedíme a zjemníme máslem.
Doporučení:

Pštrosí filet potřete olivovým olejem a dejte uležet do chladničky na 24 hodin. Olivový olej můžete doplnit čerstvými bylinkami. Před vlastním opékáním nechte steaky odpočinout v pokojové teplotě – nedávejte na pánvičku rovnou z chladničky. Opékejte z každé strany cca 4-5 minut.

FARMA ORYX spol. s r.o. – nabízí pod obchodním názvem Pštrosí Vršek Wieder prodej výjimečného masa, které pochází od nelétavého běžce vážícího více než 100 kg. Při chovu pštrosů jsou dodržovány podmínky welfare, což významným způsobem ovlivňuje kvalitu finálních výrobků a masa, které je zpracováváno v bourárně na farmě. Zákazníci si mohou nakoupit veškeré produkty přímo ve faremním masomatu nebo objednat prostřednictvím e-shopu a nechat svůj nákup přivézt téměř po celé České republice chlazenou kurýrní přepravou.

Pivo Kohout 13% od Pivovar Faltus – je světlé silné pivo zlatožluté barvy s hustou stabilní pěnou. Je charakteristické plnou chlebnatou chutí a drsnou chmelovou hořkostí, která se po napití plynule vytrácí. Pivo je vařeno ze třech druhů sladů a třech druhů chmelů.

Poznámka:

Něco málo o pastináku – Pastinák je kořenová zelenina, která se podobá petrželi. Uvnitř je ale oranžově žlutý, na povrchu spíše nazelenalý s fialovým okrajem. Tato kořenová zelenina se seje na jaře a sklízí na podzim. Pastinák je v podstatě sladká petržel, ale narůstá do mnohem většího objemu.

Recept k článku: Recepty s regionální potravinou – Regionální speciality s podzimními recepty

zdroj: www.regionalnipotravina.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:



Otevírací doba, nejnovější akční letáky, otevírací doba prodejen, provozoven a institucí z celé České republiky.

Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Historický a unikátní snímek tvarůžkového průkopníka slaví 115 let

Před 115 lety byla pořízena první historická fotografie, která zachytila Aloise Wesselse a jeho zaměstnance při výrobě tvarůžků v Lošticích. Tento snímek, pořízený na dvoře domu č. 57 na ulici Palackého, připomíná nejen dlouhou tvarůžkovou historii, ale i trvalou spojitost s místem, kde výroba Olomouckých tvarůžků dodnes probíhá.

číst dále ...

Nesnězeno začalo spolupracovat s Perfect Canteen Filipa Sajlera. Udržitelná restaurace pro firemní zákazníky tak nabízí svá menu i široké veřejnosti

Platforma Nesnězeno, která bojuje proti plýtvání potravinami a umožňuje záchranu jídel z obchodů či restaurací, se spojila s Perfect Canteen. Síť podniků známého šéfkuchaře Filipa Sailera se specializuje na inovativní koncept firemního stravování s důrazem na ekologii a trvalou udržitelnost. Na platformě nově nabízí přebytky jídel, která jsou určena právě firemním zákazníkům. Spolupráce odstartovala 2. září a zahrnuje vybrané kantýny v Praze a Brně.

číst dále ...

Kašel a rýmy už klepou na dveře. Připravte se na podzimní vlnu nachlazení

Začátek školního roku a návrat do pracovního kolotoče přináší i první várku nejrůznějších viróz. Důvody? Obnovení školních a pracovních kolektivů, kde si viry libují, ale také zvýšený stres oslabující náš imunitní systém. Tomu přitom můžeme v boji s nemocemi pomoci – třeba vyváženým jídelníčkem. Jaké potraviny by v něm neměly chybět?

číst dále ...

„KOKIS“ – originální pochoutka z daleké Srí Lanky

Mistr cukrář a ambasador AHMAD TEA Josef Maršálek v létě navštívil dalekou Srí Lanku, odkud si kromě nezapomenutelných zážitků z návštěvy čajových plantáží, továrny na čaj, či setkání s čajovým someliérem, dovezl také řadu originálních receptů. Tradiční srílanské sušenky „KOKIS“ podávané výhradně k čaji jsou jedním z nich.

číst dále ...

Kouzlo společného stolování aneb jak nás jídlo spojuje

Důvod k oslavě si můžeme najít každý den. A nemusí se hned jednat o tradiční akce jako jsou narozeninové oslavy, svatby, nebo třeba baby showers. Ale co mají všechny tyhle akce společného? Přeci jídlo! Jak jinak obohatit společně strávený čas než dobrým jídlem a s těmi, které máme rádi? Málo věcí nás dokáže spojit tak jednoduše jako společná večeře plná dobré nálady a dobrého jídla. Vždyť se říká, že láska prochází žaludkem – a na tom určitě něco bude! Ať už se tedy sejdete s rodinou nebo přáteli, společné stolování je skvělý způsob, jak si užít čas s blízkými. V Americe si tohle uvědomují, a proto si vytvořili už v 30. letech tradici, díky které mají vždycky důvod se scházet, povídat si a sbližovat se, a u toho si samozřejmě dopřát dobré jídlo – seznamte se s tradicí zvanou potluck.

číst dále ...

Jak si připravit skvělé domácí listové těsto

Listové těsto je základní součástí mnoha klasických i moderních receptů, které jsou typické svou lehkostí, křehkostí a vícevrstvou strukturou. Tento kulinářský unikát, který vzniká z jednoduchých surovin, je výsledkem pečlivé techniky a trpělivosti. V čem tkví jádro úspěchu?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.