REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Filet z aljašské tresky na másle, baby špenát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na lůžku z baby salátu servírované porce tresky zprudka opečené na pánvi na tuku, ochucené citronovým pepřem, kmínem a solí.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
2 kskostky aljašské tresky (filety)
1 lžícemásla
1 lžíceoleje
citronový pepř
drcený kmín
sůl
Na baby špenát:
300 gbaby špenátu
3 ksstroužky česneku
1 lžícemásla
1 lžíceoleje
pepř
sůl

Postup:

1. Filety necháme rozmrznout, pečlivě osušíme papírovou utěrkou a posypeme solí a kořením
2. Na rozpáleném tuku (oleji a másle) opečeme z obou stran, z každé cca 5 minut
3. Opečené porce ryby servírujeme pokladené na lůžku z byby salátu, podáváme například s vařenými brambory omaštěnými rozpuštěným máslem.

Příprava baby špenátu:
1. Špenát propláchneme vodou a v sítku necháme okapat
2. V pánvi rozehřejeme tuk, přidáme na plátky nakrájený česnek a necháme rozvonět
3. Přidáme špenát a necháme zavadnout cca 3 minuty, osolíme a opepříme.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy