Salát připravený z na nudličky nakrájeného fenyklu, prolisovaného česneku, nasekané petrželky, cibule nakrájené na jemno a oleje, dochucený octem a solí.
Ingredience:
500 g | fenyklu |
3 ks | stroužky česneku |
1 ks | cibule |
4 lžíce | oleje |
petrželka | |
ocet | |
sůl |
Postup:
1. Fenykl si očistíme od zbytků lodyh, oloupeme tvrdší slupku, omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky 2. Oloupanou cibuli si nakrájíme na jemno, oloupané stroužky česneku prolisujeme lisem na česnek a čerstvou petrželku nasekáme na drobno
3. Do misky si vložíme nakrájený fenykl, cibuli, prolisovaný česnek, nasekanou petrželku a olej, vše promícháme a ochutíme octem a solí dle chuti
4. Hotový salát rozdělíme na porce a ihned servírujeme.