Přílohový salát skvělý především k pečenému nebo grilovanému masu a zelenině. Autor receptu je paní Věra Burešová, hlavní výživová poradkyně NATURHOUSE.
Ingredience:
Ingredience na 2 porce: | |
2 ks | fenykly |
4 lžíce | zakysané smetany (sójové, kokosové nebo jogurtu) |
1 lžíce | citronové šťávy |
1 lžíce | olivového oleje |
1 lžíce | jablečného octa |
bylinková sůl |
Postup:
- Fenykl očistíme, omyjeme a necháme dobře okapat, pokrájíme na tenké lupínky, košťál uprostřed můžeme předtím vyjmout
- Nať nadrobno posekáme
- Ze smetany či jogurtu, citronové šťávy, oleje, octa a soli připravíme zálivku a promícháme s fenyklem
- Rozdělíme do misek či na talíře a posypeme sekanou natí.
Text: Věra Burešová, hlavní výživová poradkyně NATURHOUSE, Foto: Ing. Petr Kouble
Zdroj: www.naturhouse-cz.cz