REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fenyklový salát II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Přílohový salát skvělý především k pečenému nebo grilovanému masu a zelenině. Autor receptu je paní Věra Burešová, hlavní výživová poradkyně NATURHOUSE.


Ingredience:
Ingredience na 2 porce:
2 ksfenykly
4 lžícezakysané smetany (sójové, kokosové nebo jogurtu)
1 lžícecitronové šťávy
1 lžíceolivového oleje
1 lžícejablečného octa
bylinková sůl

Postup:
  1. Fenykl očistíme, omyjeme a necháme dobře okapat, pokrájíme na tenké lupínky, košťál uprostřed můžeme předtím vyjmout
  2. Nať nadrobno posekáme
  3. Ze smetany či jogurtu, citronové šťávy, oleje, octa a soli připravíme zálivku a promícháme s fenyklem
  4. Rozdělíme do misek či na talíře a posypeme sekanou natí.
Poznámka:

Text: Věra Burešová, hlavní výživová poradkyně NATURHOUSE, Foto: Ing. Petr Kouble

Zdroj: www.naturhouse-cz.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy