REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fazolový guláš s klobásou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Máčené bílé fazole povařené s klobásou, zahuštěné jíškou, dochucené červenou paprikou a rajčatovým protlakem.


Ingredience:
300 gbílých fazolí
200 gklobásy
40 gtuku
20 ghladké mouky
1 kscibule
2 lžícerajčatového protlaku
červená mletá paprika
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Fazole namočíme den předem, vodu s z nich pak nesléváme
2. K fazolím druhý den přidáme na kolečka nakrájenou klobásu a vaříme
3. Když jsou fazole měkké, zahustíme je cibulovou jíškou, kterou jsme před dokončením ochutili červenou mletou paprikou
4. Pokrm povaříme, dle chuti osolíme a nakonec přidáme rajčatový protlak.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy