REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Černidlo z valašska

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě na sucho opražená pohanka, povařená v mírně osolené vodě, servírovaná zalitá vyškvařeným tukem a zdobená opečenou slaninou.


Ingredience:
250 gpohanky
100 gslaniny
1 lvody
sůl
zelená petrželka na ozdobení

Postup:

1. Pohanku přebereme a dobře ve studené tekoucí vodě vypereme, pak ji spaříme vařící vodou a necháme v sítu důkladně okapat
2. Vyhřejeme si troubu, pohanku rozložíme na plech a nasucho ji opražíme
3. Vypraženou pohanku dáme do hrnce, zalijeme vařící osolenou vodou a chvíli ji povaříme, ale opatrně, abychom ji nerozvařili (v případě nutnosti přilijeme trochu vařící vody)
4. Ze slaniny si nakrájíme hřebínky, opečeme je do křupava a ozdobíme jimi kaši, kterou nakonec zalijeme vyškvařeným tukem
5. Horkou kaši ozdobíme zelenou petrželkou a ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy