REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fazolové lusky na smetaně II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vařené fazolové lusky podušené ve smetanové omáčce zahuštěné jíškou.


Ingredience:
600 gfazolových lusků
100 gšunkového salámu
70 gslaniny
30 ghladké mouky
1 ksstroužku česneku
1/4 kscibule
1 lžíceocta
1 lžičkamleté sladké papriky
1/4 lvývaru z masoxu
1 dlkyselé smetany
zelená petrželka
voda
sůl

Postup:

1. Očištěné fazolové lusky polámeme na menší kousky a ve větším množství vroucí osolené vody je uvaříme doměkka
2. Z rozškvařené slaniny, mouky, drobně nakrájené cibule, rozetřeného česneku a mleté papriky připravíme světlou jíšku, kterou podlijeme vývarem a za občasného míchání ji povaříme
3. Do zahoustlé omáčky vložíme uvařené, scezené fazolové lusky a na nudličky rozkrájený šunkový salám
4. Ochutíme octem, přilijeme smetanu, krátce povaříme a na konec přimícháme jemně rozsekanou zelenou petrželku.

Doporučení:

Takto připravené fazolové lusky se skvěle hodí například k novým bramborám a vařenému hovězímu masu.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy