REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fazolové chilli s jarní cibulkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fazole podušené na cibulovém základě spolu s česnekem a rajčaty, dochucené mletou paprikou, kmínem, cukrem a octem, při servírování posypané jarní cibulkou a ředkvičkami.


Ingredience:
4 ksstroužků česneku
2 ksplechovek červených fazolí
2 ksvelkých cibulí
1 ksplechovky krájených rajčat
3 lžícemleté sladké papriky
3 lžícemletého kmínu
3 lžícejablečného octa
2 lžíceolivového oleje
2 lžícetřtinového cukru
mletý pepř
sůl
Na posypání:
4 ksředkviček
2 ksjarní cibulky

Postup:

1. Ve velké pánvi na rozehřátém oleji necháme 5 minut změknout oloupané na drobno nakrájené cibule a oloupané na jemno nasekané stroužky česneku
2. Pak vmícháme mletou sladkou papriku, mletý kmín a pár minut opékáme, potom vlijeme jablečný ocet, vsypeme třtinový cukr, po chvíli přidáme i rajčata, osolíme, opepříme, promícháme a vaříme 10 minut
3. Nakonec přidáme slité červené fazole a za občasného promíchání vaříme ještě 10 minut
4. Podáváme s vařenou rýží, posypané s očištěnými na kolečka nakrájenými ředkvičkami a na menší kousky nasekanými jarními cibulkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy