Fazole podušené na cibulovém základě spolu s česnekem a rajčaty, dochucené mletou paprikou, kmínem, cukrem a octem, při servírování posypané jarní cibulkou a ředkvičkami.
Ingredience:
4 ks | stroužků česneku |
2 ks | plechovek červených fazolí |
2 ks | velkých cibulí |
1 ks | plechovky krájených rajčat |
3 lžíce | mleté sladké papriky |
3 lžíce | mletého kmínu |
3 lžíce | jablečného octa |
2 lžíce | olivového oleje |
2 lžíce | třtinového cukru |
mletý pepř | |
sůl | |
Na posypání: | |
4 ks | ředkviček |
2 ks | jarní cibulky |
Postup:
1. Ve velké pánvi na rozehřátém oleji necháme 5 minut změknout oloupané na drobno nakrájené cibule a oloupané na jemno nasekané stroužky česneku
2. Pak vmícháme mletou sladkou papriku, mletý kmín a pár minut opékáme, potom vlijeme jablečný ocet, vsypeme třtinový cukr, po chvíli přidáme i rajčata, osolíme, opepříme, promícháme a vaříme 10 minut
3. Nakonec přidáme slité červené fazole a za občasného promíchání vaříme ještě 10 minut
4. Podáváme s vařenou rýží, posypané s očištěnými na kolečka nakrájenými ředkvičkami a na menší kousky nasekanými jarními cibulkami.