REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fazolový guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fazole podušené spolu s bůčkem nebo klobásou.


Ingredience:
300 gbílých fazolí
200 guzeného bůčku nebo klobásy
40 gtuku
20 ghladké mouky
1 ksvelké cibule
2 lžícerajčatového protlaku
mletá červená paprika
sůl
voda
cukr

Postup:

1. K den předem namočeným fazolím (necháme je ve stejné vodě, co jsme je máčely) přidáme na kostečky nakrájené uzené maso nebo klobásu a zvolna vše dohromady vaříme
2. Až jsou fazole i maso měkké, zahustíme je růžovou cibulovou zásmažkou, do které jsme před dokončením přidali červenou mletou papriku a dobře provařili
3. Vše dohromady povaříme a podle chuti přidáme rajčatový protlak, případně trochu cukru.

Doporučení:

Guláš lze nastavit opečenou zeleninou, tu orestujeme spolu s cibulkou, pak ji zaprášíme moukou a dále pokračujeme dle receptu.

Poznámka:

Příprava zásmažky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy