Fazole podušené spolu s bůčkem nebo klobásou.
Ingredience:
300 g | bílých fazolí |
200 g | uzeného bůčku nebo klobásy |
40 g | tuku |
20 g | hladké mouky |
1 ks | velké cibule |
2 lžíce | rajčatového protlaku |
mletá červená paprika | |
sůl | |
voda | |
cukr |
Postup:
1. K den předem namočeným fazolím (necháme je ve stejné vodě, co jsme je máčely) přidáme na kostečky nakrájené uzené maso nebo klobásu a zvolna vše dohromady vaříme
2. Až jsou fazole i maso měkké, zahustíme je růžovou cibulovou zásmažkou, do které jsme před dokončením přidali červenou mletou papriku a dobře provařili
3. Vše dohromady povaříme a podle chuti přidáme rajčatový protlak, případně trochu cukru.
Guláš lze nastavit opečenou zeleninou, tu orestujeme spolu s cibulkou, pak ji zaprášíme moukou a dále pokračujeme dle receptu.
Poznámka:Příprava zásmažky viz. recept: Jíška.