REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fazolky zepečené se šunkou a vejci

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené fazolové lusky, zapečené ve vrstvách se šunkou a rozšlehanými vejci smíchanými se smetanou.


Ingredience:
600 gfazolek
200 gšunky
100 ganglické slaniny
200 mlkysané smetany
5 ksvajec
tuk na vymazání pekáče
sůl

Postup:

1. Fazolové lusky očistíme, odkrojíme obě špičky a stáhneme postranní vlákna, nakrájíme je na menší kousky, přidáme osolenou teplou vodu (aby byly jen zalité) a uvaříme doměkka, pak je scedíme a necháme důkladně okapat
2. Do tukem vymazaného pekáčku naskládáme střídavě vrstvu fazolek a vrstvu šunky nakrájené na nudličky, poslední vrstva musí být fazolky
3. Vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a krátce zapečeme
4. Ingredience v pekáči zalijeme osolenými a rozšlehanými vejci spolu se smetanou, navrch poklademe tenké plátky slaniny a znovu v troubě zapečeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy