Uvařené fazolové lusky, zapečené ve vrstvách se šunkou a rozšlehanými vejci smíchanými se smetanou.
Ingredience:
600 g | fazolek |
200 g | šunky |
100 g | anglické slaniny |
200 ml | kysané smetany |
5 ks | vajec |
tuk na vymazání pekáče | |
sůl |
Postup:
1. Fazolové lusky očistíme, odkrojíme obě špičky a stáhneme postranní vlákna, nakrájíme je na menší kousky, přidáme osolenou teplou vodu (aby byly jen zalité) a uvaříme doměkka, pak je scedíme a necháme důkladně okapat
2. Do tukem vymazaného pekáčku naskládáme střídavě vrstvu fazolek a vrstvu šunky nakrájené na nudličky, poslední vrstva musí být fazolky
3. Vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a krátce zapečeme
4. Ingredience v pekáči zalijeme osolenými a rozšlehanými vejci spolu se smetanou, navrch poklademe tenké plátky slaniny a znovu v troubě zapečeme.