REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fazolová polévka s kokosovým mlékem a zázvorem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Trochu cizokrajný recept, podle kterého uvařená polévka vaše strávníky mile překvapí především svojí chutí, ale i vůní. Vyzkoušejte Fazole barevné Menu Gold. Fazole jsou bohaté na vlákninu, obsahují železo, draslík, zinek a jiné minerální látky, vitamíny B a aminokyseliny.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
250 gfazole Menu Gold
450 gmrkve
60 gcibule
10 gzázvoru
6 gzeleninového vývaru Menu Gold
200 mlkokosového mléka (konzervované)
5 mlpomerančové šťávy
2 lžíceslunečnicového oleje
voda
sůl

Postup:

1. Namočené fazole uvaříme doměkka (doba varu fazolí záleží především na jejich druhu, běžně je vaříme 45-60 minut) 2. V jiném hrnci na slunečnicovém oleji dozlatova opečte nadrobno nakrájenou cibulku a na hrubší nudličky nakrájenou mrkev
3. Přidáme nastrouhaný čerstvý zázvor a asi 1 minutu mícháme, následně přilijeme vymačkanou pomerančovou šťávu a zeleninový vývar, přivedeme k varu a vaříme 10 minut
4. Přilijeme kokosové mléko a přidáme scezené, uvařené fazole
5. Dle chuti polévku dosolíme a můžeme podávat.

Doporučení:

Jak správně uvařit fazole:1. Fazole propláchneme a namočíme do studené vody asi na 10 hodin, při namočení zvětší svůj objem, proto je nutné přidat dostatečné množství vody, aby byly stále potopené2. Po nabobtnání vodu slijeme, zalijeme novou vodou (aby byly stále potopené) a na mírném plameni vaříme skoro doměkka3. Před dovařením osolíme a ještě krátce povaříme, pak fazole zcedíme a necháme vychladnout4. Takto připravené fazole dále použijeme dle příslušných receptur.

Poznámka:

Zdroj: Lafood.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy