REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fazolková polévka s brambory

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na proužky nakrájené čerstvé fazolky, povařené v osolené vodě, smíchané s povařenými a rozmačkanými brambory, polévka dochucená vegetou a servírovaná s opečenými žemlovými kostičkami.


Ingredience:
400 gčerstvých fazolek
400 g (3-4 ks)brambory
3 lžičkyvegety
1 lžíceoleje
2 dlsmetany 12 %
1 ksžemle nebo rohlíku
1 lvody
sůl

Postup:

1. Očištěné a na proužky pokrájené fazolky uvaříme v 0,5 l mírně osolené vodě
2. Oloupané a omyté brambory hodíme také do 0,5 l osolené vody a uvaříme je doměkka
3. Brambory i s vývarem rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme smetanu, měkké fazolky také s vodou, co se v ní vařily, dochutíme vegetou a solí
4. Polévku přihřejeme a jednotlivé porce podáváme s kostičkami na oleji opečené žemle.

Doporučení:

Připravujeme-li polévku ze sterilovaných fazolek, konzervu přidáme k rozmixovaným bramborám a polévku necháme 10-15 minut provařit.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy